Vårstädning lör 22-sön 23 april 2017, samling kl. 10.00 vid Byan

Lördag 22 och söndag 23 april är det dags för vårstädning!
Vi samlas vid Byan klockan 10.00 för koordinering av arbetsinsatser med paus för  korvgrillning och fika klockan 12.00, varefter vi återupptar städandet. Det  kommer att finnas både kycklingkorv och sojakorv. Tiderna gäller för både lördag  och söndag. Kom och passa på att träffa lite grannar och gör fint i vårt område.

Vi som koordinerar vårstädningen kommer att ha gula västar på oss för tydlighet.  Nytt för i år är också lite nya färger på städlapparna och en prioritetsordning.  De allra viktigaste sakerna att få gjorda är färgade orange på städlistorna. Efter  många vårstädningar är många grannar vana att ha ”sina” områden, men kika  gärna om det är någon orange lapp på listan som du kan hjälpa till med.
Vissa städuppgifter är av prioriteringsskäl flyttade till söndagen.

Det är rekommenderat två personer per lapp. Vissa uppgifter är lättare och går  snabbare än andra, men med bara totalt cirka 130 lappar borde vi klara av alla  lappar i år. Ta gärna en ny lapp när den första är avklarad. Sådant vi får gjort  själva slipper vi lägga ut på entreprenad för onödiga pengar.

Säckarna skall tömmas i containrarna, annars får vi betala straffavgifter.

Vi kommer att fälla lite träd i år igen. Utöver Patrik som sågar behöver vi fyra  personer som hjälper honom. Man får gärna ta ved av det som sågas. De som  hjälper till med trädfällningen har förtur till veden. Det som anses vara  eldningsbar ved läggs UTANFÖR containern vid Taggsvampsvägen 1. Ligger det  ved där är det fritt för alla att ta.

Tjockare grenar och stockar skall inte läggas på majbrasan då det tar för lång tid för dem att brinna upp.

Vi kommer också behöva hjälp att riva en ”trädkoja” i Bouleparken efter att en  del barn gjort sig illa efter fall samt skurit eller stuckit sig på rostiga utstickande  skruvar och spikar. När kojan är borta får vi se om trädet kan stå kvar trots  skador på trädet eller om trädet måste tas ner.

Förra året lyckades hela 120 hushåll hitta till vårstädningen och det blev jättefint  i området. Det är nästan hälften av hushållen i området representerade. Ska vi slå det rekordet i år?

Vi ses 22-23 april!

Väl mött!
/Styrelsen