Anslagstavla

Här kan du skicka in bidrag. Skriv ditt inlägg i kommentarsrutan längst ner på sidan.

Nyaste inlägget visas längst upp på sidan.

12 reaktioner på ”Anslagstavla”

 1. Hej
  Har någon en gammal ytterdörr över efter byte till ny.
  Jag är i så fall intresserad att köpa den.
  Hälsningar. Kurt Francke T 139

 2. Hej!
  Jag undrar om det det finns någon ritning på köksbalkong till Flugen som vi kan få kika på?
  H. Veronica F93

 3. hej alla i vår länga F85-F111 och speciellt Johan Tjerneng som jag inte hittat mailadress till

  jag tänkte att vi skulle lätt kunna vara en samverksansgrupp och meddela varandra eller just bara berörda, om det dyker upp något som kan misstänkas vara tveksamt i vår länga. Närpolisens rapporter om inbrott eller uppenbara planer om sådant har väl inte drabbat just oss, men närpolisen anser att organiserad grannsamverkan minskar betydligt intresset hos dem som lever på brott.

  Pågående brott larmas till 112 och men vid misstankar kan vi nå varandra utan att börja leta på Eniro eller lägga lappar i postlådan.
  Det bästa vore om ni meddelade hur man snabbt kan nå er så uppdaterar jag vår längas telefonlista och sammanfattar den till er på papper i handen eller via mail till den epostadressen som ni svarar på.

  Till närpolisen har jag redan meddelat att vår länga kan bilda liten grannsamverkansgrupp. Det är inte för sent att avstå, ej heller behöver det gälla all framtid – tänker på Anders som snart ska flytta – men då meddelar ni mig om ändringar.
  Vi håller lite koll och pratar med de som bor närmast intill innan vi t ex lämnar huset tomt under flera dagar. Det ska t ex inte stå en soptunna ute och vänta på tömning i många dagar, eftersom vi är rätt många hemma som kan hjälpas åt att inte signalera till skurkarna var det kan vara oskyddat ett tag.

  Är ni med på det svarar ni JA och anger ett par mobilnummer som närmaste grannen kan ringa till vid behov, antingen till mig för en hel lista eller till de som ni väljer är närmast betrodda. Alla som är med får två små dekaler att fästa på dörrarna.

  Är ni inte med svarar ni NEJ och då meddelar jag att den fastigheten inte är med till Närpolisen och Caroline i Sörsams styrelse, som håller räkning på alla våra hus.

  med vänliga hälsningar
  Auli

  aulisar@gmail.com eller aulisarlin@hotmail.com

  1. Hej Auli,

   detta arbete är just det som Caroline Lornudd på T2 håller på med, att bilda små grannsamverkansgrupper i området. Kolla med henne hur det ligger till på er gata. Bra är ju om detta arbete kan sprida sig och ge upphov till flera grannsamverkangrupper per gata eller länga osv.

 4. Hej!
  Nästan alla portar till våra garage med öppning mot norr ser minst sagt förfärliga ut och leder tankarna mot förfall…
  (se bif bild).
  Eftersom dessa portar vetter mot norr torkar fukten långsammare och alger/svamp- växterna gror
  Eftersom garagen är samfällt ägda tror vi kanske att styrelsen ansvarar för tvättningen?

  Frågan är om styrelsen skall ansvara för att portarna det hålls rena (och justera samfällighetsavgiften därefter) eller skall vi fastighetsägare ansvara för detta.
  Föreslår det senare.
  Inför kommande städdag föreslår jag att vi av styrelsen, på det bestämdaste, anmodas utföra denna rengöring.
  (skurborste, tvättsvamp, diskmedel, vatten och lite ansvar är allt som behövs!)

 5. Saknar telefon-nr på den lista där alla Styrelsemedlemmar har fått sina ansvarsområden. När nya listan kommer nu efter årsmötet skulle det vara bra om den sidan delades ut i tryckt form i samtliga brevlådor
  Hälsningar / Sonja Wahlström, Bläck 28
  2017-02-07

  1. Hej Sonja. Numer har medlemmarna i styrelsen en egen e-postadress. Vanligtvis sker kommunikation med styrelsen via styrelsen@sorsam.se men vill man nå en specifik styrelsemedlem, kanske gällande ett ansvarsområde, är mailadressen förnamn.efternamn@sorsam.se för respektive styrelsemedlem. Vi lobbar gärna för att man etablerar en kommunikation via e-post så att samtal kan ske vid en tidpunkt som passar båda parter och så kan telefonnummer, om man vill lämna ut det, utbytas där. Dessutom hittar man nästan alla i styrelsen på exempelvis Eniro.se.

   Ansvarsområden i tryckt form är en idé, men den stora fördelen med hemsidan http://www.sorsam.se är att där finner man den senaste informationen, t.ex. om ett ansvarsområde skulle ändras. Vill man gärna ha den i tryckt form går det givetvis bra att skriva ut den hemma. Har man inte tillgång till skrivare själv kan man mer än gärna kontakta styrelsen så kan vi nog bistå på något sätt.
   Att trycka ut papper i 270 exemplar och dela ut i alla brevlådor är dessutom förknippat med en kostnad. I och med att alla hushåll har tillgång till bredband når man lätt all information via just http://www.sorsam.se.

   Med vänlig hälsning Johan

 6. Hej.alla Sörskogare

  Har blivit ombedd att be alla som tånkte fira in Nyåret med fyrverkerier och hade tänkt stå bakom dagiset, att tänka på riktningen och nedslaget av raketerna så att dessa inte landar på tak och byggnader i Gamla Sörskogen.

  Önskar alla ett riktigt Gott Nytt År

 7. Vi behöver en ny markis till köket. Är det någon som kan rekommendera en bra återförsäljare? Vi behöver också byta ut de gamla plastinnertaken i några rum. Är det någon som rekommendera en bra hantverkare?

 8. Hej!
  Vad jag förstått knakar trapporna kraftigt i flera av våra hus.
  Detta har ökat med åren.
  Har någon lyckats fixa detta med gott resultat?
  Skicka i så fall gärna en beskrivning..

  Något för en central upphandling?
  Att satsa ROT- på?

  1. Hej!
   Jag renoverade mina trappor för ett par år sen genom att lägga in 12 mm eksteg från Lundbergs. Men innan jag limmade de nya planstegen drog jag in långa skruvar åt båda sidor med ca 10 cm mellanrum. Hur många per plansteg i ytterkant beror på stegets bredd förstås. Jag siktade noga och förborrade så att skruvarna inte syns underifrån.
   Resultatet blev över förväntan – snyggt och mycket tystare.
   Hälsningar
   Arne Rimsjö B109

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: