Hemma i Sörskogen Juni 2018

Eldningsförbud

På grund av det varma vädret så råder det eldningsförbud i vårt län. Tänk på detta när ni grillar på era tomter. Plocka gärna upp skräp som ligger i skogen runt om kring i Sörskogen. Allt för att förhindra eventuella bränder.

Tvätt av garageport

På årsmötet i mars påpekade en medlem i samfälligheten att flertalet garageportar behövdes tvättas från smuts. Passa på i det varma vädret att tvätta din garageport så att den är ren och fräsch samt att besökare till området får en fin bild av Sörskogen när de åker förbi våra garage.

 Förvaring i garage

Det har kommit till styrelsens kännedom att vissa medlemmar nyttjar garagen som förråd för möbler och dylikt. Detta är förbjudet. I garagen skall enbart fordon förvaras. Med fordon menas bil, cykel, släpkärra och moped.

Se över vad som finns i ditt garage och rensa ut det som inte skall vara där. Om du är osäker på vad som gäller för garagen, titta på hemsidan under A-Ö

GSV (Grannsamverkan)

Ny GSV ansvarig i samfälligheten är Kim Taalbi. Anmäl dig gärna till honom på kim.taalbi@sorsam.se för att vara med i grannsamverkan. Meningen med grannsamverkan är att vi i Sörskogen skall lära känna våra grannar, inte för att hålla koll på varandra.

 Takprojektet

Takprojektet löper på enligt plan. Nu är entreprenören på Taggsvampsvägen  och genomför takbytet. Dock har vår entreprenör NynäsTak meddelat att de har svårt att få plats på våra gästparkeringar när de jobbar måndag-fredag mellan 07:00-18:00. Styrelsen har därför beslutat att låta NynäsTak spärra av tre gästparkeringar under den tid de behöver dessa. Detta för att de skall kunna utföra sitt jobb med taken.

 Gästparkeringar

Tyvärr är det fortfarande en del som bor i området som nyttjar våra gästparkeringar för privat bruk. Varje fastighet har två parkeringar. En framför huset och en i garaget. Våra gästparkeringar är till för våra gäster samt entreprenörer som utför arbete åt samfälligheten.

Nyinflyttad

Om du är nyinflyttad i området och undrar vad som gäller för hyrning av Byan (vår föreningslokal) eller undrar vad som ingår i samfällighetsavgiften så finns väldigt mycket information på vår hemsida www.sorsam.se.

Ni får gärna skicka ett mail till styrelsen på styrelsen@sorsam.se med era kontaktuppgifter samt vilken fastighet ni flyttat in iså att styrelsen enklare kan kommunicera med er.

Mätarställningen i garaget

Det har delats ut lappar till varje fastighetsägare gällande rapportering av elförbrukningen i garagen. Det är fortfarande enskilda fastighetsägare som ej lämnat in sin elavläsning. Gör detta omgående så slipper ni schablon avgiften på 500:-

 Matning av fåglar

Många i området tycker om att mata fåglar vid tomten, men det är bra att tänka på att råttor och andra skadedjur kan lockas till maten. Tyvärr har vi märkt av att det flyttar in fler råttor i området och därför vill vi påminna om att det är viktigt att hålla rent på tomterna från sådant som råttorna äter. Till exempel fågelmat som blir liggande runt och under fågelmatare, matrester från grillen eller en öppen kompost. Tänk på att det skräp som blir liggande på din tomt mycket väl kan medföra stora skador på din och grannars fastigheter då råttor bygger sina bon under trädäck eller till och med i fasaderna.

 

Till sist vill styrelsen önska alla medlemmar och boende i  Sörskogen en trevlig sommar!

Hälsningar från Styrelsen