Hemma i Sörskogen december 2016

God jul…

Tiden går fort och nu är det jul igen. Framförallt jul är en tid då vi har mycket levande ljus tända i våra fina trähus. Kom ihåg att aldrig lämna ett tänt ljus obevakat, olyckan tar aldrig semester och när vi bor så tätt inpå varandra kan en olycka drabba fler än bara oss själva. Vi hoppas på en härlig jul och ledighet för alla våra grannar.

…och gott nytt år!

Snart är 2016 slut och 2017 tar sin början. Detta ska vi såklart fira in med lite tjusiga fyrverkerier! Glöm bara inte bort att städa undan allt skräp som gamla raketer, glas, flaskor etc. Förra året lämnades det en hel del skräp runt om i området som dessutom låg kvar väldigt länge. Om vi behöver ta in entreprenad fortsättningsvis för att städa upp efter nyårsfirandet i Sörskogen blir det en väldigt onödig kostnad för hela området och det känns ju en smula bortkastat. Vi hoppas på ett härligt nyårsfirande och var försiktiga med smällarna.

Snöskottning och brevlådor

Ska du resa bort under jul och nyår? Be gärna en granne att trampa upp och skotta gången framför huset (om vi nu kunde få lite snö) under tiden du är borta samt tömma brevlådan, eller parkera sin bil på din uppfart så att det blir liv och rörelse runt ditt hus.

Gästparkeringen

Arbetet med att frigöra gästparkeringen för våra besökare har gett bra gensvar och allt färre besökare har problem att hitta en besöksplats. Julen är just en sådan högtid där vi gärna bjuder in vänner och bekanta att besöka oss, så låt oss tillsammans försöka att hålla bilar som ägs och brukas av boende i området borta från besöksparkeringen. Det skulle ju dessutom kännas onödigt om man som boende fick en parkeringsbot om man kan undvika det.

Extrastämma om taken 18 januari 2017 kl. 19.00

Onsdag 18 januari 2017 kl. 19.00 är det extrastämma i Huddingegymnasiets aula om taken i Sörsam. Det kommer att presenteras information kring tidsplaner, kostnadsberäkningar och det kan komma att tas avgörande beslut gällande finansieringen av takarbetet. Ju fler som kommer till extrastämman och gör sin röst hörd, desto fler kan vara med och påverka hur vi kan gå tillväga.

Årsmöte 7 mars 2017 kl. 19.30

Vi kan samtidigt skicka ut en tidig notis om att Sörsams årsmöte är inbokat tisdag 7 mars 2017. Lokalen kommer att bli Folkes i Huddinge centrum. Hemma i Sörskogen december 2016 – www.sorsam.se – styrelsen@sorsam.se Extrastämma om taken onsdag 18 januari 2017 kl. 19.00 i Huddingegymnasiets aula

Hemsidan

Under sensommaren och hösten har hemsidan www.sorsam.se fått en ny utformning. Tanken är att göra den till en mer central informationskanal för snabbare och mer aktuella nyheter i föreningen än bara en heminfo som dyker ner i brevlådan eller inboxen ett par gånger per år. På hemsidan finns en prenumerationsfunktion där man kan anmäla sin e-post för att få notifikation om de senaste inläggen och uppdateringarna. Hemsidan är ett bättre verktyg för aktuell just-nu-information om t.ex. sista minutenändringar inför exempelvis städdagar, majbrasa och andra i förväg inplanerade aktiviteter. Det är svårt att nå ut till 270 hushåll på samma sätt med kort varsel med en lapp i lådan eller ett statiskt mail. Gå gärna in på hemsidan då och då och se vad som är senaste nytt under Senaste Inläggen längst upp till vänster. Styrelsen tar gärna emot frågor och förslag gällande hemsidan eller synpunkter kring sidans innehåll. Den blir ju bara så bra som vi gör den tillsammans 🙂

Nyinflyttad i Sörsam?

Är du eller en granne till dig nyinflyttad i området? Vi håller på att omforma delen Nyinflyttad i Sörskogen på hemsidan som innehåller de bästa och viktigaste tipsen om hur det är att bo i Sörsam och var man kan vända sig om man undrar något. Hänvisa gärna dina nyinflyttade grannar till www.sorsam.se eller sväng förbi där själv lite då och då för att se vad som händer och är på gång i området. Facebookgruppen Hemma i Sörskogen Styrelsen vill påminna om att Facebookgruppen Hemma i Sörskogen inte är affilierad med Sörsams styrelse på något sätt och styrelsen agerar inte på uppdrag av något som postats i den gruppen. Facebookgruppen är och drivs i helt privat regi. Vill man nå styrelsen med synpunkter, frågor eller funderingar är det lättast att skicka ett e-postmeddelande till styrelsen@sorsam.se

MISSA INTE extrastämman om taken onsdag 18 januari 2017 kl. 19.00 i Huddingegymnasiets aula.

Med vänliga jul- och nyårshälsningar styrelsen