En julhälsning från styrelsen

Hej grannar,

Snart är det jul

Ljusslingan runt Byan är för närvarande trasig, kommer att repareras/bytas ut så snart som möjligt. Därefter kommer slingan att lysa upp Sörskogen så som förra året.

Nu har vi äntligen fått lite snö och i skrivande stund är det lite för lite av det vackra vita, vi hoppas på mer. Våra garageväggar, främst på Bläck, tål inte att få snödrivor intill sig – väggarna viker sig inåt av tyngden! Därför måste vi hjälpas åt att inte skyffla upp snö mot garageväggarna.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i styrelsen? Om ja, kontakta Olle F99, Lasse F37 eller Anders B8, ring valberedningens ordförande Anders Haglund 08-774 97 65 eller skicka mejl till valberedning@sorsam.se. Nyinflyttade och de som tidigare inte ens tänkt tanken – alla har rätt att vara nyfikna.

Som vanligt söker styrelsen eldningstillstånd för Valborgsmässoafton, men tänk på att det inte går att lägga några vissna julgranar på eldningsplatsen innan vi har fått eldningstillstånd. De som kommer att sköta elden tills den slocknat vill heller inte jobba hela natten. Tjocka stammar ska därför inte alls till brasan.

I almanackan 2024 kan ni anteckna följande datum:
31 januari Sista dag att sända in motioner till årsstämman
5 mars Sörsams årsstämma på Folkes kl. 19.30

Byalagstugan

Styrelsen söker nu en Byanvärd. Är du boende i Sörskogen och vill bidra med din tid att sköta uthyrningen av Byan? Då kan det vara dig vi söker, kontakta styrelsen på styrelsen@sorsam.se.

Mark

Samfälligheter får inte tillåta fasta konstruktioner eller andra överträdelser på allmänningen, det har styrelsen informerat om sedan tidigare, men de som ännu inte vet var gränsen mellan egen och samfälld mark går kan mäta. De flesta fastigheter har i regel sin tomtgräns sex meter från husets baksida, ut mot allmänningen.

Planterade buskar och träd som sträcker sig utanför den egna tomten får inte avskärma och på så sätt störa den allmänna sfären, utan buskar måste ansas och skötas så det ser trevligt ut på båda sidor av huset. Tänkt på att alla lätt ska kunna ta sig fram på trottoaren.
SRV har meddelat att störande grenar och snö ska bort för att de
ska kunna tömma sopkärlen.

Lekparker

Arbetet med lekplatserna är något försenat pga. sjukdom men kommer så småningom att färdigställas och då kommer vi att ha säkrare lekplatser. Tack för ert tålamod!

Byan är till för fester

Byan är tillgänglig för uthyrning!
Instruktioner för bokning och annan viktig information finner ni på hemsidan www.sorsam.se.

Obesvarade frågor?

Har du frågor eller funderingar vänder du dig till oss via mejl till styrelsen@sorsam.se. Då går ditt mejl vidare till rätt person inom styrelsen som hanterar ärendet.
Alla nyinflyttade och de som ännu inte blivit välkomnade får gärna höra av sig till styrelsen med kontaktuppgifter. Någon från välkomstkommittén kommer då att kontakta er.

Aktualisera din e-post

Gå in på www.sorsam.se där du kan anmäla att du har e-post. Det går bra med flera personer från samma hushåll. Automatiska blänkare (dock ingen reklam) når då alla som finns i systemet. Speciellt i akutfall vore det bra om vi snabbt kunde nå alla som bor här i Sörskogen.

God Jul och Gott Nytt År!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen