Drönare över förskolan undanbedes

Personal på Sörskogens förskola har hört av sig till styrelsen med en vädjan om att gå ut med en uppmaning till boende i området att inte flyga drönare ovanför förskolans område.

”Idag onsdag den 7/2 var vi ute på gården på fm. Plötsligt så dyker det upp en drönare modell större som cirkulerade högt som lågt över gården. Detta kändes väldigt obehagligt och flera barn blev oroliga och rädda. Detta blev så påtagligt att vi gick in med barngruppen. Drönaren åkte sen vidare på baksidan av korta Taggsvampsvägen. Min önskan är att om ni kunde hjälpa till genom tex Sörskogen FB sida vädja att inte styra drönare över förskolan. Nu behöver det inte vara någon från området som roar sig men det kan inte skada att lyft frågan.”

Som sagt behöver det inte vara någon i området som flugit drönaren, men det skadar inte att ändå respektera förskolans önskan för barnens trygghets skull och försöka att undvika att flyga ovanför där under förskolans öppettider.

En reaktion på ”Drönare över förskolan undanbedes”

  1. Jag har för en tid sedan gjort samma iakttagelse i början av långa taggen men antog att det var Nynäs tak som spanade – kan det vara så? Det har ju nyligen kommit nya regler: https://polisen.se/Lagar-och-regler/Trafik-och-fordon/Dronare/ som ger möjlighet till polisanmälan – eller – du som äger ett luftvapen – skjut ner den, för vem vill ha en snokande privat drönare i närområdet? Egenmäktigt förfarande? Kanske det, men vem skulle skvallra?

Kommentarer är stängda.