Bredbandsinformation – Teknikworkshop i Byan 18/2 kl 20.00!

Det börjar dra ihop sig för driftsättning av bredbandet som så många av oss ivrigt väntar på. Datumet är bekräftat av Bredbandsbolaget till 24 februari. Kul!

Jag har fått ganska många frågor hur de nya sakerna ska kopplas ihop, hur det nya kommer att fungera o.s.v. Därför tänkte jag hålla en liten Teknikworkshop i Byan den 18 februari klockan 20.00 för de som är intresserade.

Vi får bl.a. se just den router som vi får låna av Bredbandsbolaget under avtalstiden, en mediaomvandlare och ett nätverksuttag.

Innan har ju mötena handlat rätt mycket om vad som sker i området, att det ska grävas i gräsmattor och rabatter m.m. Men nu ska mötet handla om hur det blir hemma hos oss!

Känner du dig osäker eller nyfiken på de nya prylarna och tekniken, kom förbi och lyssna och kanske ta med ett par frågor.

Ett utdrag av de saker som kommer att tas upp under teknikworkshopen;
– nätverkskablar
– nätverkskontakter
– nätverksutrustning
– aktivering av bredbandstjänsten
– IP-telefoni inkl. nummerflytt
– tidsbegränsning för aktivering av bredband och IP-telefoni samt ev. kostnader

Vi går igenom hur sakerna kopplas ihop, tips och tricks, saker som är bra att tänka på o.s.v.

Det råder också en smula förvirring hur det ligger till med kabel-TV efter att fibern från Bredbandsbolaget kopplats in. Vi plockar fram ”ryktesdödaren” och går igenom i korta drag vad det är som verkligen gäller.

Välkommen!

/Johan, T22