Bredbandsinformation – fel i tidigare information, del II

God afton.

Nu har bredbandsinstallationen kommit igång på fullt allvar och flera hushåll har fått den mediaomvandlare installerad som resten av oss ivrigt väntar på. Dock har ytterligare ett fel smugit sig in i informationen från bredbandsgruppen, och även denna gång handlar det ironiskt nog om det omtalade extra nätverksuttag som skulle ha monterats intill mediaomvandlaren. Det kan bero på en otydligt ställd fråga eller ett vagt eller misstolkat svar, någonstans så blev det ett missförstånd och alla parter trodde att alla pratade om samma sak.

Det ingår alltså inget extra nätverksuttag i installationen som Sörsam upphandlat av OptiGo genom Bredbandsbolaget. Vi har bekräftat detta både med vår säljkontakt på Bredbandsbolaget samt ansvarig installatör på plats i Sörskogen för OptiGo. Nätverkskabeln som går mellan mediaomvandlaren och routern kopplas alltså direkt in i mediaomvandlaren och vidare till routern.

Och det är på gott och ont det här. Väldigt många har hört av sig och undrat om detta extra nätverksuttag verkligen är nödvändigt och vad det syftar till när det redan finns ett uttag att använda direkt i mediaomvandlaren. De vill inte ha mer saker på väggen än nödvändigt utan vill hellre själva bestämma över sina sladdar och kopplingar. Vill man ändå ha ett extra nätverksuttag är det en lätt sak att ordna själv och det finns säkert hjälp att få. Detta är exempelvis något vi kan prata mer om på Teknikworkshopen i Byan 18 februari kl 20.00.