Bredband

Hushållen i Sörskogens samfällighetsförening har sedan 24 februari 2014 en gruppanslutning via fiber 250/250Mbit/s från leverantören Telenor. Det innebär att samfällighetsföreningen är den betalande kunden hos Telenor, men kontakten gällande användandet av och funktionen bredbandstjänsten sker mellan Telenors kundtjänst och respektive husägare. Avgiften för bredbandstjänsten per hushåll betalas av respektive hushåll till samfällighetsföreningen genom samfällighetsavgiften. 

Bredbandstjänsten

Tjänsten levereras via ett fiberoptiskt nät installerat i samtliga hushåll i området. Alla hushåll har fått en mediaomvandlare, även kallad fiberconverter, installerad i huset varifrån internetanslutning erhålls. Vill man ha fler nätverksuttag i huset är det upp till den enskilde fastighetsägaren att anlita en entreprenör för dragning och installation av fler fasta nätverksuttag.

Tjänsten som levereras från Telenor till hushållen i Sörsams samfällighetsförening är (upp till) 250/250Mbit/s. Varje enskilt hushåll kan välja att höja hastigheten till 1000/1000Mbit/s mot en individuell avgift.

Kontakta Telenors kundtjänst på 020-22 22 22 för mer information om högre hastighet..

Nätverksutrustning

I gruppanslutningen ingår lån av en bredbandsrouter med inbyggt trådlöst nätverk så länge hushållet är anslutet till och använder Telenors bredbandstjänst. Man är inte tvungen att använda Telenors medföljande router om man inte använder IP-telefonitjänst eller IP-TV-tjänst.

IP-TV- och IP-telefonitjänst inte fungerar om man inte använder den medföljande bredbandsroutern.

IP-telefoni

I bredbandstjänsten ingår IP-telefoni utan kostnad. Respektive hushåll betalar endast samtalskostnad för ringda samtal. Rabatter och kostnadsreduceringar kan finnas.

Kontakta Telenor kundtjänst på 020-22 22 22 för mer information om IP-telefoni.

Observera att det är inte rekommenderat att använda IP-telefoni om man har ett telefonanslutet trygghets- eller inbrottslarm då IP-telefoni slutar att fungera vid ett strömavbrott

IP-TV

Telenor kan leverera IP-TV via bredbandstjänsten. Detta ingår inte i den aktuella gruppupphandlingen. Varje hushåll får köpa ett individuellt IP-TV-abonnemang.

Kontakta Telenor kundtjänst på 020 22 22 22 för mer information om IP-TV.

Denna sida uppdaterades senast: 2022-06-12

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: